Postitatud

SA Hea Hoog uus tootmis- ja müügijuht Epp Sõna

Olen põline võrukas. Sündisin, kasvasin, käisin koolis ja ka oma kaks poega olen üles kasvatud Võrumaal. Kuigi olen uhke oma juurte üle, siis tundsin, et pean proovima elu Tallinnas. Aastal 2018. kolisingi Tallinnasse ja 2019. aasta aprillis tulin tööle SAHHi tegevusjuhendajaks. Töökohast kuulsin läbi tuttavate ning kuigi olin toona edukalt kandideerimas ka ühele teisele suhteliselt sarnasele ametikohale, siis otsustasin Hea Hoog töökeskuse kasuks, sest tegelemine erivajadusega inimeste töövaldkonnaga oli ning on praegugi südamelähedane.

Kireks erivajadusega inimeste töövõimalused

Alustasin jaanuaris 2001 jaanuaris tööd erihoolekande teenuste valdkonnas. Alguses tegevusjuhendajana, aasta pärast olin juba sama asutuse juht. Veel aasta hiljem lõime muude teenuste kõrvale ka rehabilitatsiooniteenuse – ikka mõeldes psüühilise erivajadusega täisealistele. Rehabilitatsioonimeeskonnas töötasin mitmeid aastaid tegevusteraapia valdkonnas.

Töövaldkonna teemadega muude erihoolekande teenuste hulgas lähemalt hakkasin tegelema aastal 2010 Euroopa Sotsiaalfondi projekti „Töövõimaluste loomine erivajadusega inimestele Võrumaal” juhina. Sellest alates on minu kirg ja suund just psüühilise erivajadusega inimeste töötamise võimalused.

Õppides valdkonda sügavuti tundma

Mul on sotsiaaltööalane kõrgharidus. Olen läbinud lisaks palju huvitavaid koolitusi – CARe metoodika, Motiveeriva intervjueerimise, Hamet testi erinevad koolitused jne. Tööhõive parendamisel oli minu jaoks oluline Soomes toimunud toetatud töölerakendamise metoodika koolitaja koolitus. Toetatud töölerakendamise metoodika koolitajana olen peale seda õpetanud mitmeid gruppe nii Tartus kui Tallinnas.

Et elu ikka oleks väljakutseid täis, siis aastal 2020 otsustasin oma elu teha jälle natuke põnevamaks ja läksin Tallinna Majanduskooli õppima personalispetsialistiks. Loodan kooli lõpetada kevadel.

Tootmis- ja müügijuhi ametikoht on järjekordne väljakutse, aga väljakutsed mulle meeldivad. Olen kindel, et koos Hea Hoo kolleegidega saame muuta väga hästi toimiva ettevõtte veel paremini toimivaks, nii et meie poolt pakutavate tööhõive teenuste kvaliteet on parimal tasemel ning valmistatud tooted pakuvad rõõmu nii meie meistritele  kui ka ostjatele. Vaata ka www.HeaHoog.ee.